 |
|
Autor |
Wiadomość |
longer
SKate'r
Dołączył: 17 Wrz 2006
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 16:50, 11 Lis 2006 |
 |
Składniki:
Ciasto:
75 g twarogu
6 łyżek mleka
5 łyżek oleju
40 g cukru
2 łyżeczki Cukru wanilinowego Dr. Oetkera
szczypta soli
150 g mąki
2 płaskie łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Nadzienie:
1 opakowanie Budyniu o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
400 ml mleka
50 g rodzynek
50 g siekanych migdałów
2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Twaróg zemleć, zmiksować z mlekiem, olejem, cukrem, cukrem wanilinowym i solą. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.
Budyń ugotować w 400 ml mleka z dodatkiem rodzynków i migdałów.
Z ciasta uformować prostokąt (35 x 20 cm), posmarować go równomiernie przestudzonym budyniem. Ciasto zwinąć jak roladę - wzdłuż krótszego boku. Zwinięte ciasto pokroić na 12 plastrów. Krążki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 minut.
Piekarnik gazowy:temperatura 180º C (powinien być podgrzany)
Piekarnik elektryczny: temperatura 180º C (powinien być podgrzany)
info [link widoczny dla zalogowanych] <lol2> |
Post został pochwalony 0 razy |
|
 |
 |
Lola
Admin Wielki^.^ Pretty Lorrrrd;*
Dołączył: 12 Wrz 2006
Posty: 352
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Sawyerlandia ^.^
|
Wysłany:
Sob 18:51, 11 Lis 2006 |
 |
Pewnie jest smaczne... chociaż nie jadłam tego ani ciasta z melonem, ani tego czegoś z jajka ...
PS. Ładna nazwa "Budyniowe Ślimaczki" ...  |
Post został pochwalony 0 razy |
|
 |
 |
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme ::
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
| |